Vergroot je wereld

Magazine

De eerste plek in Maastricht waar twee basisscholen in één gebouw onderdak vinden

Leestijd 5 min.

Je staat er als leerkracht niet (meer) alleen voor, dat is heel fijn!

Leestijd 9 min.

Een speciale ochtend

Leestijd 10 min.

Een dynamische schooldag, zo doen we dat!

Leestijd 5 min.

Schooljaar feestelijk van start bij Manjefiek Kindcentrum

Leestijd 5 min.

Onderwijsondersteuner Monique en leerkracht Ivo over samenwerken in de klas

Leestijd 5 min.

Onze leerlingen over basisvaardigheden: lezen gebruik je eigenlijk overal bij.

Leestijd 5 min.

Onze Taalklassen...collega's aan het woord

Leestijd 5 min.

Alle kinderen een gezonde lunch op school

Leestijd 5 min.

Lynn, Lauren, Erik en Amber zijn lid van het Eco-team van Kindcentrum Scharn. Ze geven hun mening over het onderwerp duurzaamheid. Wat verstaan we nou onder duurzaamheid en hoe ben je er op school mee bezig.

Leestijd 5 min.

Lees het verhaal over een vakman of vakvrouw met een bijzondere visie, een verrassende aanpak of een niet alledaagse oplossing bijvoorbeeld. Zo’n topper(s) zetten we graag even in het zonnetje. Dit keer zijn dat Nona Verkoijen en Sanne Creuels van BS De Geluksvogel.

Leestijd 5 min.

Welke kansen biedt het Nationaal Programma Onderwijs?

Leestijd 5 min.

‘Vergroot je wereld’ is kenmerkend voor de Koers van MosaLira. Door goed onderwijs maken we de wereld elke dag een stukje groter, voor onze leerlingen én voor onszelf. Onze eigen rol is daarin allesbepalend. De komende tijd gaan we daarom samen woorden geven aan de cultuur van MosaLira. De expertisegroep ‘Gezond en gelukkig’ heeft de eerste stappen in dat proces inmiddels gezet. Natuurlijk met inbreng vanuit de hele organisatie.

Leestijd 8 min.

Bij MosaLira heeft iedereen een stem. Ook de leerlingen laten graag van zich horen. In kindcentrum De Geluksvogel schuiven de leden van twee leerlingenraden om tafel om te praten over hun rol.

Leestijd 5 min.

Ook leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben, vinden bij MosaLira een passende plek. Liefst op een reguliere school, in het speciaal (basis)onderwijs als het nodig is. Leon Kik en Arn Tonk vertellen hoe ‘hun’ specialisten helpen bij passend onderwijs.

Leestijd 5 min.

Als op 16 maart de scholen sluiten, moeten 5.000 leerlingen en 650 personeelsleden thuis aan de slag. Voor het IT-team van MosaLira een enorme klus. “Die trein liep al, maar we gingen in één klap van boemeltrein naar TGV!”

Leestijd 5 min.

Om beginnende leerkrachten goed op weg te helpen, zorgt MosaLira de eerste jaren voor een persoonlijke coach. Ook is er het Leernetwerk starters, dat ruimte biedt voor het delen van ervaringen. Starters Ies Quaedackers en Kim van der Put vertellen over hun ervaringen.

Leestijd 3 min.