Vergroot je wereld

Het kan wèl!

In gesprek over inclusie

In een van de laatste schoolweken vond nog een derde bijeenkomst voor professionals in het onderwijs plaats in de reeks ‘Het kan wel’, waar het thema inclusie centraal staat. Deze keer een programma dat was opgedeeld in Kennis – Advies – Praktijk.

Met workshops, bespreking van casuïstiek, dialoog voeren en informatieve onderdelen konden deelnemers zichzelf voorzien van het programma dat ze het interessants vonden. En dat op een van de plekken waar het in de praktijk allemaal moet gebeuren: SBO Bernardus te Gulpen. Dat inclusie een belangrijk thema is en blijft, bleek ook weer uit de opkomst. Ondanks de drukte aan het einde van het schooljaar waren er ruim 70 collega’s aanwezig van diverse onderwijsstichtingen.

Inclusie in het nieuwe schooljaar
De eerst volgende bijeenkomst rondom het thema inclusie staat ook alweer gepland. In het nieuwe schooljaar geeft onderwijswetenschapper en schrijver van het boek ‘Van individueel naar inclusief onderwijs’ Bert Wienen op 16 en 17 september een lezing in AINSI. Dit doet hij op uitnodiging van de werkgroep die ook de bijeenkomsten ‘Het kan wel’ organiseerde. Deze werkgroep bestaat uit medewerkers van het Samenwerkingsverband, onderwijsstichtingen kom Leren, Innovo, Suringar en MosaLira en zorggroep Adelante.

Lees ook

Onze Taalklassen...collega's aan het woord

Leestijd 5 min.

Om beginnende leerkrachten goed op weg te helpen, zorgt MosaLira de eerste jaren voor een persoonlijke coach. Ook is er het Leernetwerk starters, dat ruimte biedt voor het delen van ervaringen. Starters Ies Quaedackers en Kim van der Put vertellen over hun ervaringen.

Leestijd 3 min.

Vergroot je wereld