Actueel

Corona: gezamenlijke bestuurlijke lijn openstelling basisonderwijs vanaf 8 juni 2020

Het kabinet heeft op 19 mei jongstleden bekend gemaakt, dat het basisonderwijs vanaf 8 juni onder voorwaarden weer volledig open kan gaan. Het protocol met de voorwaarden voor deze verruiming van de openstelling is nu ook beschikbaar. Als schoolbesturen (MosaLira, Kindante, Innovo, Movare, Kom leren en Triade) volgen wij het protocol van de PO-raad en de richtlijnen van RIVM.

Volledig open naar de mogelijkheden en dat betekent maatwerk
Wij gaan dus vanaf 8 juni voor voltijd onderwijs aan alle leerlingen. Daarbij streven we naar 100% aanbod op school. Wel houden wij rekening met het niet altijd of volledig rond krijgen van de roosters door verzuim van medewerkers en gebrek aan vervangers. De maatregelen beperken onze planningsmogelijkheden. Wij zoeken zo goed als mogelijk naar passende oplossingen en bieden maatwerk naar de mogelijkheden.

Niettemin kunnen er situaties ontstaan, dat kinderen niet naar school kunnen komen en dan huiswerk mee krijgen voor thuis. In andere gevallen zal het aanbod op school worden geconcentreerd op vier dagen. Wij verwachten dat 80% aanbod op school mogelijk is. Aan noodopvang en alléén onderwijs thuis komt in ieder geval een einde. De precieze invulling van de komende periode qua onderwijs ontvangt u rechtstreeks van de afzonderlijke besturen en hun scholen.

RIVM-richtlijnen blijven van kracht
Om verdere verspreiding van het COVID 19-virus tegen te gaan, blijft het belangrijk om de hygiënemaatregelen op te volgen, 1,5 m afstand te bewaren voor volwassenen en thuis te blijven bij klachten enz. Ouders zijn helaas nog steeds niet welkom in of rond de school. Wie op goede gronden na toestemming door de schoolleiding de school bezoekt, vult een bezoekersregister in ten behoeve van een contact- en brononderzoek door de GGD in geval van een geconstateerde besmetting.

Wij spannen ons in het best haalbare te bereiken in het belang van goed onderwijs voor uw kind, voor u als ouder en voor onze medewerkers.

Andere berichten

11 jul 2023

MosaLira Jaarverslag 2022

01 nov 2022

Chantal Hünen nieuwe Collega van Bestuur MosaLira

22 jun 2021

Yvonne Stegen te gast bij ‘Met het Oog op Morgen’ over kansenongelijkheid in het onderwijs

Terug naar overzicht