Een verhaal over vriendschap en avontuur

Elke ochtend, zo tussen zeven en half negen, komen ze tevoorschijn. 5.000 kinderen stappen hun voordeur uit. Ze klimmen op de fiets of springen in de auto. Zoeken een plekje in het leerlingenvervoer of gaan te voet op weg naar school. Ze moeten één, twee, drie straten verder. Soms fietsen ze de halve stad door, soms komen ze nog van verder. En dan, langzaam, stromen de schoolpleinen vol.

Als de bel klinkt, gaan er 5.000 jassen aan de kapstok. In de hele stad ploffen kinderen op hun stoel, klaar voor een nieuw avontuur. Ze leren dingen die ze nog niet wisten. Wat de hoofdstad is van Kameroen. Waarom zeehonden huilen. Waarom in de herfst de bladeren van de bomen vallen.

Ze maken nieuwe vrienden. Ze leren hoe je samen speelt en samen luistert. Ze ontdekken hoe je iemand troost en complimentjes geeft. Ze leren dat iedereen anders is. Dat is soms lastig, maar vaak ook ontzettend handig. En elke dag ontdekken ze nieuwe dingen over de wereld én over zichzelf.

Kijk maar eens naar ze, als je op school door de gangen loopt. Bestudeer jezelf, als je voor de spiegel staat. Jij speelt de hoofdrol in een verhaal over vriendschap en avontuur. Je bent een ontdekkingsreiziger, op weg naar een betere toekomst. En met elke dag, met elke les, wordt je wereld een beetje groter. Jouw wereld en die van 4.999 andere kinderen.

Vier het verschil

We zijn allemaal anders, hoeveel we ook op elkaar lijken. En hoe verschillend we ook zijn, er zijn altijd overeenkomsten. Dat is fijn. Zo kunnen we elkaar helpen en van elkaar leren.

Een stevige basis

Je bent op school om te leren. Dat kan alleen als dingen goed geregeld zijn. Als de wifi werkt, de klas is gepoetst, en er genoeg schriften en potloden zijn. Weet jij wie dat allemaal regelt?

Slimmer leren

Alleen of met z’n allen, uit een boek of van een scherm, zittend of lopend: leren kan op allerlei manieren. Kijk maar eens hoe leerlingen op de scholen van MosaLira slimmer leren.

Voor de wereld van morgen

Met je ogen dicht verzin je een toekomst waarin alles kan. Een wereld zonder oorlog. Elke dag spaghetti. Of gewoon, een pony voor iedereen. Hoe wil jij dat de toekomst eruit ziet?

Gezond en gelukkig

Leren gaat het beste als je lekker in je vel zit. Als je fit bent en gezond. En als je hoofd happy is. Dat heb je niet altijd zelf in de hand. Soms gebeuren er verdrietige dingen waar je niks aan kunt doen. Op school proberen we je te helpen gezond en gelukkig te zijn. Met gezonde voeding, sport en beweging. En door er voor je te zijn als je het moeilijk hebt.