Koersplan 2024 – 2028 voor kinderen

Het beste onderwijs
voor jou.

En hoe wij daarvoor
gaan zorgen.

Van 2024 tot en met 2028.

MosaLira is een soort club, waar jouw school bij hoort. De mensen die daar werken bedachten samen een Koersplan. Ze kregen daarvoor ook ideeën van ouders en kinderen uit de leerlingenraden. In dit plan staat hoe wij de komende vier jaar gaan zorgen dat jij de allerbeste lessen krijgt op de allerbeste school. Van de allerbeste juffen en meesters. Een belofte waar je ons aan mag houden.

Natuurlijk mag je dat hele Koersplan lezen. Maar je hebt vast leukere dingen te doen. Zoals sporten, een spannend boek lezen of gamen. Daarom maakten we voor jou deze korte versie. Met alleen die dingen die voor jou goed zijn om te weten.

We vinden het belangrijk dat jij het fijn hebt op school. Dat het een veilige plek is waar jij je thuis voelt. Een plek waar je kunt leren en groeien. Dat is iets waar wij hard aan werken. Zodat jij jouw beste zelf kunt zijn. Want dat verdien je.

Voor ons is iedereen gelijk. Dat betekent dat we dit niet alleen voor jou willen. Maar voor alle kinderen op onze scholen. En voor onze juffen, meesters en andere mensen die bij ons werken.

3 woorden

Bij alles wat we doen zijn deze drie woorden belangrijk:

  • Vertrouwen

    We vertrouwen elkaar.

  • Verbinding

    We hebben aandacht voor elkaar en werken samen.

  • Vakmanschap

    De juffen, meesters en andere mensen van MosaLira zijn goed in hun werk.

Waren deze dingen jou al
opgevallen?

3 doelen

Tussen nu en 2028 werken de juffen, meesters en andere mensen van MosaLira aan drie doelen. Soms zul je hier iets van merken. Bijvoorbeeld tijdens de lessen. Maar we doen ook veel onzichtbare dingen. Een beetje zoals superhelden.

Werken aan jouw basiskennis

We willen dat jij straks klaar bent om zelf de wereld in te gaan. Op school kun je hier vast mee oefenen. We leren je alles wat je nodig hebt. Bijvoorbeeld taal, rekenen en basiskennis van computers. Maar ook hoe je omgaat met anderen. En hoe je kunt zorgen voor de wereld om je heen. Daar gaan we samen nóg meer aan werken.

Keuze maken

Er zijn heel veel leuke dingen die we in de les kunnen doen. Dat betekent dat we goed moeten kiezen wat we wel en niet gaan doen. De basis leren komt voor ons altijd op de eerste plaats.

De beste juffen en meesters

In Nederland zijn er te weinig juffen, meesters en mensen die op scholen werken. Daarom maken we werken bij MosaLira zo leuk mogelijk. En blijf jij les krijgen van de allerbesten.

Bij het laatste doel kun jij ons helpen! Hoe zou jij het extra leuk kunnen maken voor jouw juf of meester?

Alles wat er nodig is

Dingen veranderen niet vanzelf. Soms zijn daar extra spullen voor nodig. Of moeten we er eerst meer over leren. Daar gaan wij voor zorgen. Zodat alle juffen, meesters en andere mensen van MosaLira jou het beste onderwijs kunnen geven.

Technologie

Elke dag gebruik jij apparaten in de klas. Wij zorgen voor de digiboards, computers en tablets. En dat de juffen en meesters hier alles over weten. Maar we kijken ook welke lessen hierbij passen. En wat er nog meer allemaal kan met deze apparaten.

Schoolgebouwen

Om goed les te geven en te leren moet de omgeving fijn zijn. Wij zorgen voor mooie school gebouwen waarin alles werkt. Waar het niet te koud of te warm is. En waar er genoeg frisse lucht is.

Samenwerking

Op school werk je soms samen met andere kinderen. Wij doen dat ook, maar dan met andere organisaties. Bijvoorbeeld als ze kunnen helpen bij onze doelen. Of om te zorgen dat jij nog beter kunt leren en groeien.

Kwaliteit

We willen beter worden in wat we doen. En slimmer werken. Daarom proberen we nieuwe dingen uit. Maar we leren ook van fouten, zodat we het de volgende keer nóg beter kunnen doen.

De juffen, meesters en andere mensen van MosaLira weten nu wat we vanaf dit jaar meer of minder willen gaan doen. Of anders. En daar zijn ze al druk mee bezig. Het kan dus zo zijn dat er dingen gaan veranderen. Op school, of in de klas. En nu weet je waarom… om te zorgen dat jij het leuk hebt op school en zoveel mogelijk leert. Om jou de allerbeste start te geven. Daar gaan wij voor zorgen. Beloofd!