Actueel

Letterdoes 30e Gezonde Basisschool van de Toekomst

Donderdag 23 mei werd een belangrijke mijlpaal bereikt in het onderwijs en de gezondheid van kinderen in Limburg. Basisschool De Letterdoes is namelijk officieel benoemd tot de 30e Gezonde Basisschool van de Toekomst.  Deze mijlpaal werd gevierd met een feestelijk moment en een gezamenlijke gezonde lunch, waarbij leerlingen, leerkrachten, ouders en betrokken partners van het concept Gezonde Basisschool van de Toekomst aanwezig waren.  De Gezonde Basisschool van de Toekomst is ontwikkeld om kinderen op school gezonde gewoontes aan te leren, waar ze hun leven lang van profiteren. Zoals lekker veel sporten en bewegen. Genieten van fruit als tussendoortje. En samen lunchen in de klas, met voeding uit de Schijf van Vijf. Deze gewoontes vormen de pijlers in het dagritme van De Gezonde Basisschool van de Toekomst. Sinds vandaag mag basisschool De Letterdoes zich ook een ‘Gezonde Basisschool van de Toekomst’ noemen.

 

Ben Dackers, directeur van De Letterdoes: ‟Waar wij ons als school vooral concentreren op het geven van het beste onderwijs zien we dat het stimuleren van een gezonde levensstijl hier positief aan bijdraagt. Anders gezegd: goed leren rekenen en lezen gaat echt beter als je in een gezond lijf zit. Daarom vinden wij het belangrijk om hier aandacht aan te blijven geven en zijn we supertrots op de erkenning als Gezonde Basisschool van de Toekomst.″

Succesvolle resultaten

Het project Gezonde Basisscholen van de Toekomst werd eerder al nauwgezet gevolgd door de Universiteit Maastricht. Hun onderzoek toonde destijds aan dat de combinatie van gezonde voeding en (meer) bewegen echt het verschil maakt voor kinderen. Kinderen die dagelijks gezonde maaltijden eten en actief bezig zijn, vertonen duidelijke verbeteringen in hun fysieke gezondheid en algemeen welbevinden. Ze hebben een gezondere BMI, een kleinere buikomvang, betere voedingspatronen en voelen zich mentaal en emotioneel beter. Deze resultaten bevestigen het belang van een geïntegreerde aanpak van voeding en beweging in het basisonderwijs.

Meer weten over de achtergrond en plannen voor het project Gezonde Basisschool van de Toekomst? Lees dan hele bericht op de website van de Provincie Limburg.

Andere berichten

22 jun 2021

Yvonne Stegen te gast bij ‘Met het Oog op Morgen’ over kansenongelijkheid in het onderwijs

07 okt 2022

Een nieuwe bieb voor Kindcentrum Aloysius

01 nov 2022

Chantal Hünen nieuwe Collega van Bestuur MosaLira

Terug naar overzicht